onsdag den 11. april 2012

Lagkage med creme og chokoladetop uden sukker og mel

Nå hvem sagde at pco venligt skulle være kedeligt, ikke mig:-)
Denne lagkage er lavet efter inspiration på PCOliv Og jeg lyver ikke når jeg siger at den var ret fantastisk. det gode er at du selv kan variere fyldet efter din smag men her er min version.

Bunde:
4 Æg
100 g. Sukrin
150 g. Mandelmel
et par dråber mandelessens
½ tsk. Vanilie

Pisk æggene og sukrinen sammen til en tyk masse. Tilsæt mandelmel og vanilie. Rør det hele godt sammen. Forbered to bageplader med bagepapir, jeg havde tegnet et par cirkler som guideline. Hæld halvdelen af dejen ud på den ene bageplade og den anden halvdel ud på den sidste bageplade. Bag bundene i en 200 grader varm ovn i ca. 10 minutter. Kun til de er gyldne.

Creme:
1 dl fløde
1 dl skummet mælk
2 tsk maizena
1-2 tsk vaniliepulver
3-4 spsk sukrin

Det hele koges sammen indtil det er godt tykt og smøres så ud på den din frisklavede bund. Og så spreder du 100 g bær ud over cremen og ligger den anden bund ovenpå.
til sidst laves ganachen.

Fyld:
100 g bær efter smag


Og til den skal du bruge 100 g god mørk chokolade jeg har brugt 70%. En klat smør og 1/2dl fløde det hele varmes over et vandbad indtil det er en tyk ensartet masse, og så smøres det ud over toppen af kagen. Min var pyntet med lidt frysetørret jordbær og lidt sukker hjerter      

 

3 kommentarer:

 1. Den ser virkelig lækker ud! Tror jeg har fundet min fødselsdagslagkage. Har en god veninde der ikke tåler hvede, og jeg selv prøver at undgå for meget mel og sukker. Den ser nem og lækker ud.

  Et spørgsmål. Ved du om man kan købe Sukrin i alm. dagligvarebutikker?

  SvarSlet
 2. Den er virkelig lækker, så du og din veninde kan godt glæde jer.
  Sukrin er desværre ikke tilgængeligt i supermarkeder, men kan købes i de fleste helsekost butikker. Eller bestilles fragtfrit via helsam, hvis din butik ikke ligger inde med det.

  SvarSlet
 3. Han jeg bage bundene dagen i forevejen eller bliver de for tørre?? :O)

  SvarSlet