torsdag den 31. januar 2013

Feststemning!


En lille advarsel til jer der eventuelt sidder her og læser med, dette indlæg kommer til at handle om lady issues... Så klik væk hvis du ikke gider at læse om det.

I dag er lidt en festdag for mig da jeg endelig efter måneders venten har fået min menses :-) Så trods smerter og ubehag så blev jeg glad i morges da det længe ventede blod kom. Hurra, jeg virker stadig lidt, ikke helt og fuldstændigt men lidt en gang i mellem.
Det som mange nok ikke helt forstår er at det er enorm belastning at rende rundt med en fornemmelse af man ikke virker, at man er i stykker. Sådan på et helt grundlæggende plan, som kvinde. Jeg kan ikke engang præstere en helt almindelig menstruation, Og hvad så det er jo plage alligevel tænker du måske nok, men det har så enorme konsekvenser både fysisk og psykisk ikke at kunne. Ud over det helt åbenlyse at jeg ikke kan blive gravid, så er der også den bumsede hud og problemer med at styre min vægt. Og manglen på selvkontrol hvis jeg forvilder mig ind i kulhydratland...

Så jeg er glad i dag og lettet, selvom tanken om at den udeblivende menses jo kunne skyldes ønskedrømmen, jo selvfølgelig har spøgt i min underbevidsthed. Så jeg er selvfølgelig også en smule skuffet, det kan jo ikke undgåes...

Og for nu at komme videre vil jeg gerne ligge et godt ord ind for min organi cup som er en menstrationskop som opsamler menses blodet og kun behøves at blive tømt 2-4 gange dagligt afhaængig af mængden af blod. Den er både praktisk, økonomisk, hygiejnisk og sundere alternativ til bind og tamponer. Specielt hvis du måske har lidt af svamp eller andet ubehag dernede... Den kræver selvsagt lidt tilvænning og øvelse men når man først har forstået at bruge den er den helt fantastisk,  så en varm anbefaling herfra.

Og her på falderebet lige lidt at grine af er vild med Wulf Morgenthaler striberne


5 kommentarer:

 1. Hvor er det bare på en måde drømmen at man ikke skal bøvle med det hver måned og på en anden måde må det også bare være træls, tanken om at ens krop bare ikke fungere optimalt..

  Kan faktisk godt forstå at du er glad i dag :)

  Der bliver sendt en tanke til dig herfra :)


  Mia Andersen

  SvarSlet
 2. Tak Mia.
  Dine tanker varmer og gør godt. Og inden jeg ønskede at få børn kunne jeg da heller ikke rigtigt se hvad problemet var når man ikke fik sin menses. Men nogen gange når man bliver (ældre)klogere finder man ud af at der en grund til at ens krop har visse funktioner og så er det jo katastrofalt når de ikke virker.
  Er i øvrigt imponeret over at du har læst det hele :-) Det må være en kedelig svada når man ikke er i samme båd ( det går jeg ud fra at du ikke er).

  SvarSlet
 3. Er heldigvis ikke i samme båd. Men kan ikke lade vær med at tænke på hvor mange tanker der sættes igang når man har den slags problemer.
  Jeg har haft en depression i over et år nu, jeg har mistet det meste af min sociale omgangskreds.
  Men jeg ved at det er noget jeg kan få igen når jeg får det bedre.
  Det er bare en lidt anden sag ved dig, jeg forestiller mig at det godt kan være frustrerende.. :)
  Jeg følger din blog og synes at der kommer en masse godt fra dig, så selvfølgelig læste jeg dette :)
  Synes selv at det er dejligt at få respons på det man skriver på bloggen :)

  SvarSlet
 4. Åhh, føler mig lidt dum lige nu... Er ked af høre om din depression. Håber snart du finder styrken og viljen til at få dit liv igen. Og kunne ikke være mere enig det er altid dejligt med respons på det man skriver :-)

  SvarSlet
 5. Det kunne du jo ikke rigtig vide kan man sige :)
  Det giver lysten til at fortsætte med at blogge :)

  SvarSlet