søndag den 27. januar 2013

Hønedeller med spinat og sesamJeg vil så gerne leve mere eller mindre økologisk men ofte så syntes jeg faktisk det er lidt dyrt. Men ind i mellem er man heldig at Rema eller Netto har noget anstændigt kød på tilbud. Så jeg har lavet øko hønedeller og ud af 600 g kød, var der aftensmad til 3 dage + en frokost til undertegnede og så er det jo ikke så dyrt længere.

Her er hvad der skal bruges til sådan en omgang

600 g hakket hønsekød ( jeg brugte noget fra hanegal)
3 æg
3 spsk rugmel
3 pakke feta
½ pose optøet frossen spinat
1 dl fløde
½ dl sesam i farsen +2 dl til at rulle dellerne i
salt, peber, chili efter smag

Rør alle ingredienserne sammen og rul hver delle i sesam inden du steger dem i ovnen. 20-25 min i en 160-170 grader varm ovn. Jeg havde til en hel bradepande :-)

3 kommentarer:

 1. Hej:)
  Jeg er lige faldet over din blog, som jeg synes er super-inspirerende. Jeg har selv PCOS og det er rart med lidt inspiration, når der skal laves mad i hverdagen.

  Jeg vil godt afprøve din hønedeller,de virker rigtig lækre og fulde af gode ting, men hvor mange gram feta bruger du i en portion?

  Mvh. Tina

  SvarSlet
 2. Hej Tina
  Dejligt at du kan lide min blog. Med hensyn til fetaen kan jeg ikke lige huske hvor meget der er i de hvide puk ost som man køber i blokke pakket i karton. Men jeg har brugt ca en halv pakke.
  Håber du kan bruge svaret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Jo, jeg kender godt pakken, så det giver god mening :)

   Slet