onsdag den 5. december 2012

Vildtgrryde med små broccoli/blomkåls gratin

Lavede denne her virkeligt lækre gryderet i søndags. Jeg er vild med simremad, men simremad er jo per definition noget der skal stå og hygge i timevis så det er ikke noget man laver på en helt almindelig hverdagsaften. 
Men hvis du har god tid og tilfældigvis ligger inde med lidt vildkød i tern,  så go for it.Ingredienser til vildtgryde

400g vildtkød i tern (eller oksekød)
100g bacon i tern
2 løg
3 fed hvidløg
500g champignon
2 dl portvin
400g hakkede flåede tomater
2 dl fløde
4 laurbær blade
½ tsk knust enebær
urtesalt
peber
kokosolie

Steg baconen sprød og tilsæt kødet og steg det med de sidste 4-5 minutter. Læg det fra i en tallerken eller skål og steg så dine halverede champignoner i lidt kokosolie. Når de har taget farve og er reduceret lidt tlsætter du løg og hvidløg og lader det simre indtil løgene er blanke. Så putter du kødet i gryden igen sammen med tomat, portvin, laurbær blade, enebær, salt og peber. Lad det simre i et par timer tilsæt evt vand hvis det trænger. Inden servering hældes fløden ved og det koges op ved svag varme under omrøring Husk at smage til med salt og peber og husk at fjerne laurbærbladende.Ingredienser til Broccoli/blomkålsgratin.

½ broccoli
½ blomkål
2 fed hvidløg
2 æg
150-200 g revet ost
2-3 spsk fløde
salt

Kog blomkål, broccoli sammen med hvidløg i lidt saltet vand, kog det ca 5 min. Hæld vandet fra og blend med stavblender i gryden grønsagerne med lidt fløde. Rør osten sammen med grøntsags massen og tilsæt til sidst æggene. Rør kraftigt så æggene ikke når at sætte sig tilsæt lidt salt. Fordel massen i 4-6 forme/rammekiner og sæt dem i ovnen 15-20 min på 200 grader varmluft.

1 kommentar:

  1. Hej søs... Lækker lækker opskrift... Prøvede den i dag og sat nogle bladselleri til... Mums... Knus

    SvarSlet