søndag den 13. november 2011

Lækker hjemmelavet lasagne

Fint i trit med ugens ambition om kun hjemmelavet mad har jeg i aften lavet to store portioner lasagne. Så nu er der frosset en hel lasagne, mens en halv lasagne er forvandlet til madpakker til manden. Den sidste halve er blevet nydt og fortærret i aften.

Opskriften er helt min egen hjemmebryggede, der er blevet gennemtestet og afprøvet gennem snart 10 år, så håber den falder i god jord. Der er masser af grøntsager og kød i lasagnen, så den er ikke alene velsmagende, den er også sund.

 Opskriften til 2 almindelig størrelse lasagnefade.

1 kg hakket oksekød
5 små løg hakket fint
½ knoldselleri fint hakket/ strimlet evt med mandolinjern
4 gulerødder fint hakket
2 peberfrugter skåret i tern
1 squash skåret i tern
2 dåser flåede kakkede tomater
1 dåse tomatpure
olivenolie
2-3 dl rødvin
2-3 dl vand
2 okseboullion terninger
3 fed hvidløg presset
2 kartoner mornaysauce
1½ pakke fuldkornslasagneplader
basilikum
paprika
salt og peber
2 pakker revet ost

 Løgene svitses af i gryden til de er klare tilsæt hvidløg og kødet, svits kødet af ved høj varme, sammen med kryderierne. Tilsæt derefter alle grøntsagerne og de flåede tomater, vinen, vandet og pure'en. Kog videre ved middelhøj varme i 10- 15 minutter, smag til med salt og peber.
Når saucen er færdig, skal den ligges sammen med pastaplader og mornaysauce skiftevis i lag, slut af med et godt lag mornaysauce og revet ost på toppen.

 De bages herefter ved 150 grader varmluft i 40- 60 minutter, pladerne skal være bløde og stikke i. Lasagnen skal lige have lov at hvile 15-20 minutter inden man skærer i den ellers flyder det ud over det hele, men så er den også klar :-)
Velbekomme

Ingen kommentarer:

Send en kommentar