søndag den 13. november 2011

Gullashsuppe og foccacia i bradepande

Denne uges ambition er at lave mad hjemme alle ugens dage og helst i store portioner så vi har til andre dage hvor vi bare ikke gider at lave mad. Så i går stod den på hjemmelavet gullashsuppe og lækkert foccaciabrød lavet i bradepande.Opskrift på foccacia

1 pakke tørgær
6 dl lunkent vand
2 tsk salt
6 tsk sukker
2 spsk olivenolie
750 g durumhvedemel
Pynt:
olie til pensling
flagesalt
blommecherrytomater
rosmarin

Hæld det lunkne vand i en skål sammen med salt, sukker olie og tørgær, lad det stå tildækket indtil gæren begynder at skumme lidt. Tilsæt derefter melet og rør indtil det er en samlet masse. Det skal være en blød og lind dej  som hænger lidt ved, ikke som normalt til boller.
Dejen puttes i en bradepande evt med bagepapir under og skubbes ud mod kanterne, når den er bredt ordentligt ud trykkes de halverede tomater ned i dejen og så sættes dejen til hævning i 2 timer.
Når det har hævet i 2 timer pensles det med rigeligt olie og drysses med flagesalt og rosmarin.
Brødet bages ved 200 grader ikke varmluft i 30- 40 minutter.

Opskrift gullashsuppe

1 kg oksegrydesteg skåret i små firkanter
1 pakke skiveskåret bacon
5 mellemstore løg hakket fint
4 fed hakket hvidløg
6 tsk paprika
2 dåser tomatpure
2 grønne peberfrugter, skåret i små firkanter
4 gulerødder, skåret i små firkanter
2 bagekartofler skåret i små firkanter
2 okseboullionterninger
2 liter vand
salt og peber efter smag.

Baconen brunes i en stor gryde og fjernes med hulske når det er færdigt. Oksekødet brunes i små portioner i baconfedtet og tages også op af gryden, når det er brunet.
Så brunes løg og hvidløg af i gryden indtil de er gyldne. Tilsæt paprikaog kødet igen, sammen med peberfrugt, gulerødder, tomatpure, vand og boullionterninger. Lad det simre under låg i et par timer til kødet er mørt. Efter en time tilsættes også kartoflerne og suppen smages til med salt og peber.
Ved servering drysses den sprødstegte bacon ud over suppen... håber I nyder den. Vi syntes i hvert tilfælde at det smagte fantastisk :-)
I dag står den på hjemmelavet lasagne med rester af foccaciabrødet.

2 kommentarer:

  1. Nøøøj hvor lyder det lækkert, det tror jeg da jeg skal have gang i næste weekend - dejlig nem vintermad der næsten laver sig selv.
    kh
    Anne

    SvarSlet
  2. Tak, det er nemt når man når over de indledende faser med hakning og snitning, dette kan dog gøres nemt med et mandolinjern :-)

    SvarSlet