torsdag den 23. august 2012

Vietnamesiske forårsruller


Disse lækkerbiskner kræver lidt forberedelsestid, men de er helt sikkert tiden værd. De blev lavet en dag i min ferie hvor jeg havde god tid. Og både min mand og jeg nød dem i fulde drag og den portion her var nok til aftensmad i to dage.

Mine blev lavet i tre varianter en med marineret stegt kylling og den ene marinade var med chili den anden soya/citron, den tredje med rejer i lage. Og herfra er det bare at skære de grøntsager du kan lide i fine strimler og så rulle dem i rispapiret som har ligget lidt og blødt op i koldt vand.

Man kan købe rispapir hos de fleste kinesiske købmænd. der er ingen brugsvejledning på men jeg gjorde som følger.
1) forbered alt fyldet start med kødet.
2) læg et stykke rispapir i blød i koldt vand, når det begynder at blive fleksibelt så kan du tage det op og ligge det på et rent viskestykke.
3) læg fyldet på fra toppen og et stykke ned mod midten. Hold siderne fri så du kan lukke den.
4) rul fra toppen indtil du har fået fyldet lukket inde men inden du når 2/3 dele ned klapper du siderne ind over så du kan rulle den med det sidste stykke. Så skulle du gerne få noget der minder om en forårsrulle.

Hvis det ikke lige lykkedes i første forsøg så fortvivl ikke øvelse gør mester :-) Undskylder på forhånd den dårlige tegning, men det var det jeg kunne finde ud af i paint...

2 kommentarer:

 1. Det ser lækkert ud.
  Jeg har lige søgt på nettet efter friske forårsruller og faldt over din blog.

  Jeg vil gerne servere disse lækre ruller til en tøseaften, men jeg er i tvivl om det er nok som hovedret.
  Om der skal laves noget tilbehør eller andet ved siden af ?

  Mvh Sandra.

  SvarSlet
 2. Hej Sandra.
  Undskyld den lange svartid, har været på ferie en uges tid så, det håber jeg du forstår.
  Om det er nok som hovedret afhænger nok af hvor mange du laver til hver person. jeg vil anbefale 3-4 stk pr. pers. afhængig af hvor store du laver dem. Vi fik ikke andet en lidt sød chilisovs og soya til, men en salat evt med mango i ville nok ikke være helt dårligt :-)
  Håber at du kan bruge svaret og at du får/har haft en god tøseaften.
  Mvh
  Sabrina

  SvarSlet