torsdag den 22. marts 2012

Boston cream cupkage


Denne her lækkerbisken blev kreeret i anledning af min mands fødselsdag til hans kolleger. Der er lidt mere arbejde i dem i de sædvanlige cupkager men det er alt sliddet værd for de smager fantastisk.
Selve kagen er en almindelig vaniliecupkage se opskriften på den her, eller brug din egen ynglingsopskrift. mens du bager kagen skal du begynde at lave vaniliecremen og her er hvad du skal bruge...

Vaniliecreme
1 1/4 dl sukker
4 æggeblommer
3 spsk hvedemel
3 3/4 dl sødmælk
1 tsk vaniliesukker

Kom sukker og æggeblommer i en skål og pisk til det tykner, rør derefter melet i. I en gryde varmes mælken til ligge under kogepunktet. Dette piskes sammen med æggeblandingen og puttes tilbage i gryden hvor det under konstant omrøring varmes indtil det tykner. Skru derefter ned for varmen og fortsæt omrøringen i ca 1-2 min inden det hældes i skål denne dækkes med film, og lav et par huller så dampen kan forsvinde. lad cremen køle helt af inden den bruges i kagerne.

Chokolade ganache glasur

250 g mørk chokolade
1½ dl piskefløde
2 spsk smør

Chokoladen brækkes i små stykker og smeltes over et vandbad tilfør smør og fløde til den smeltede masse og rør til det bliver en glat masse. tilfør evt lidt appelsin, citron eller lime skal. Put massen i køleskabet og vent på at det så småt begynder at stivne inden du putter det i en sprøjtepose og pynter dine kager.

Fremgangsmåde: bag dine vaniliecupkager, mens de bages laves cremen. Mens de begge køler helt af, laves ganachen den skal så også i køleskabet lidt inden den bruges.
Tag dine helt afkølede kager og lav et hul i midten af dem evt bare med en ske. Fyld hullet med et par tsk creme og put så det kage ovenpå som du lige har fjernet. Pynt med ganache.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar