mandag den 26. november 2012

Lammekotteletter og super skøn grønkålssalat med fenikkel, granatæble, blåbær og soyaristede nødder

Indrømmet i øjeblikket bliver der i den grad udforsket hvad grønkålen kan bruges til. Og til min store overraskelse kan den heldigvis bruges til andet end stuvet grønlangkål, med kanel på som de gør det her i Nordjylland... Og det er der blevet en ualmindelig lækker salat ud af, som også ser helt fantastisk smuk ud, se lige de farver :-)


Her er hvad du skal bruge for at lave denne lækkerbisken. Start med at riste et par håndfulde nødder, jeg brugte mandler, valnødder og paranødder i lidt kokosfedt og soya, evt. lidt salt. de skal have absorberet alt væsken inden du tager dem af panden og lader dem køle af.

Grønkål 5-6 blade
Spidskål 1/4
Fenikkel 1/2
Granatæble 1/3
Blåbær 2 håndfulde

Olivenolie 30-45g
Citronsaft fra 1/2 citron
Salt

I mens så ordner du dine grøntsager. Grønkålen vaskes og rives af stilken, så kun de grønne blade puttes i salaten. Hak dem meget fint. Skær spidskålen i fine strimler. Til fenniklen skal du bruge et madolinjern til at skærer den i papirstynde skiver som du så kan hakke lidt yderligere inden det blandes i salaten. Granatæblekernerne fjernes forsigtigt fra skallen og hældes over salaten sammen med et par håndfulde blåbær. Hæd olie og citronsaft over det hele inden du topper af med de lækre nødder.Ingen kommentarer:

Send en kommentar