mandag den 16. januar 2012

Røde fløjlskager aka red velvet.


Opskriften giver 12-18 cupkager.
Forvarm ovnen til 170 grader (ikke varmluft)

60 g smør
150 g sukker
1 æg
10 g kakao
20 ml rød frugtfarve eller lidt rød pasta farve.
½ tsk vanilieekstrakt eller 1 tsk vaniliesukker
1½ dl kærnemælk
150 g hvedemel
1/4 tsk salt
½ tsk natron
2 tsk hvidvinseddike

Pisk smør og sukker let og luftigt i en røremaskine med en flad spartel, ved lav hastighed. Når det er godt blandet skrues der op for hastigheden og ægget er tilsættes, pisk til det er godt blandet.
I en anden skål røres kakao, farve, vanilieekstrakt og kærnemælk sammen. Dette og melet blandes i sukkermassen lidt af gangen indtil alt er godt blandet.
Til sidst tilsættes natron, salt og vineddike.
Fyld dine papirsforme 2/3 dele op og bag dem midt i ovnen i 20-25 minutter. De er færdige når der ikke hænger noget ved på en kødnål, men de skal stadig give efter når du trykker på dem.
Lad dem køle lidt af i metalformen inden de sættes ud på en rist for at køle helt af. Når de er helt kolde kan de pyntes med en glasur efter eget valg. Jeg foretrækker dog en flødeostglasur.


Som pynt 1 portion flødeostglasur.

300 g flormelis
50 g smør
125 g flødeost.
lidt citronskal, vanilieekstrakt eller en smagsgiver efter din egen smag.

2 kommentarer:

  1. Tak er også selv helt tilfreds med farven, brugte pasta farver til denne portion og farven bliver helt klart mere klar end med dr. oetker røde frugtfarve

    SvarSlet