torsdag den 27. oktober 2011

Krydret banan cupkage

Nå der har vist været lidt stille herinde de sidste mange dage... Har desværre været syg, snøft... Men her kommer opskriften på den sidste cupkage som lovet.




Forvarm ovnen til 170 grader (ikke varmluft)
Opskriften er til 12-16 kager.

125 g mel
150 g sukker
1 spsk bagepulver
1 tsk kanel
1 tsk ingefær (stødt)
75 g smør (stuetemperatur)
1 ½ dl sødmælk
2 æg
150-200 g banan (gerne overmodne)

Kom mel, sukker, bagepulver, kanel, ingefær og smør i en røremaskine med flad spartel, og pisk ved laveste hastighed indtil det er godt blandet og sandet i konsistensen. tilsæt så mælken og rør indtil alt er godt blandet og så tilsættes æggene 1 ad gangen, evt ublandede ingredienser skrabes ned fra siderne imellem æggene. til sidst røres den mosede banan i med håndkraft.
Fyld dine papirforme 2/3 dele op  med dejen og bage ved 170 g i 20 minutter eller indtil dejen er letgylden og giver efter når man trykker på dem.

Når de er helt afkølede kan man smørre eller sprøjte en chokoladeglasur på kagerne som det også er vist på billedet over det passer så godt til banan:-) jeg plejer at bruge en traditionel smørcreme glasur evt tilsat et par spsk flødeost, så den får i også lige opskriften på.

Chokoladesmørcreme

300 g flormelis
100 g smør
40 g kakaopulver
ca 3 spsk sødmælk/eller flødeost

pisk det hele sammen til det har den ønskede konsistens men min 2 minutter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar