Det blev til En cremet suppe med store rejer, fritterede risnudler og smørristet brød. hertil et glas hvidvin og til desserten som kun var hjemmebragt is og et glas skøn asti.
Ovnristet brød med smør
- 12 tynde skiver flute
- 25 g smør
Cremet suppe
- 1 liter kyllingesuppe uden fyld, eller 1 liter vand og 2 kyllingeboullion terninger
- 100 g kartoffel
- 1 løg
- 2 hvidløg
- 2 dl hvidvin
- 2 dl piskefløde
- 2 spsk majsstivelse
- 1- 3 spsk fiskesauce
- skal af 1 lime
- Evt. limesaft
- 150 g grønlandske rejer
fritterede risnudler
- ½ liter olie
- 30 g risnudler eller ægnudler
- salt
- 1 frisk dild
Pisk fløde og majsstivelse sammen, pisk det i saucen og kog den op. Hæld fiksesauce i og tilsæt limeskal + saft og smag til med det sidste vin.
Kog nudlerne til de er møre og læg dem på et klæde. Varm olien op i en lille gryde og dybsteg nudlerne. Læg dem på køkkenrulle og drys med lidt salt og frisk dild når de er kolde. Smør fluteskiverne med smør og bag dem i ovnen ved 180˚ til de er sprøde.
Arranger suppen i små skåle eller glas med rejer i bunden. Pynt med dild, rejer og server den straks med det sprøde brød og nudler.
Til 6 personer. som forret eller til 2 personer som hovedret
Ingen kommentarer:
Send en kommentar