søndag den 27. januar 2013

Hønedeller med spinat og sesam



Jeg vil så gerne leve mere eller mindre økologisk men ofte så syntes jeg faktisk det er lidt dyrt. Men ind i mellem er man heldig at Rema eller Netto har noget anstændigt kød på tilbud. Så jeg har lavet øko hønedeller og ud af 600 g kød, var der aftensmad til 3 dage + en frokost til undertegnede og så er det jo ikke så dyrt længere.

Her er hvad der skal bruges til sådan en omgang

600 g hakket hønsekød ( jeg brugte noget fra hanegal)
3 æg
3 spsk rugmel
3 pakke feta
½ pose optøet frossen spinat
1 dl fløde
½ dl sesam i farsen +2 dl til at rulle dellerne i
salt, peber, chili efter smag

Rør alle ingredienserne sammen og rul hver delle i sesam inden du steger dem i ovnen. 20-25 min i en 160-170 grader varm ovn. Jeg havde til en hel bradepande :-)

3 kommentarer:

  1. Hej:)
    Jeg er lige faldet over din blog, som jeg synes er super-inspirerende. Jeg har selv PCOS og det er rart med lidt inspiration, når der skal laves mad i hverdagen.

    Jeg vil godt afprøve din hønedeller,de virker rigtig lækre og fulde af gode ting, men hvor mange gram feta bruger du i en portion?

    Mvh. Tina

    SvarSlet
  2. Hej Tina
    Dejligt at du kan lide min blog. Med hensyn til fetaen kan jeg ikke lige huske hvor meget der er i de hvide puk ost som man køber i blokke pakket i karton. Men jeg har brugt ca en halv pakke.
    Håber du kan bruge svaret.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak! Jo, jeg kender godt pakken, så det giver god mening :)

      Slet