Bunden:
1 dåse drænet kikærter
150 g æblemos sødet med sødemiddel
150-200 g mørk chokolade som er smeltet (jeg brugte kun 100 g. og det var lidt for lidt)
1 tsk bagepulver.
2 spsk sukrin
3 æg
Alt dette puttes i en minihakker eller en blender og hakkes/blendes indtil det er en glat masse. Bages i en smurt springform ved 175 grader ca 35 min eller til du kan stikke en kødnål i og tage den ud igen uden at der er noget der hænger ved.
Når den er bagt skal den være helt afkølet inden fyldet bliver hældt over.
Fyldet:
200 g mascarpone
100 g flødeost naturel (ikke light)
100 g sukkerfri marmaløde (dit valgt jeg brugte blåbær)
100 g sukrin flormelis
vaniliepulver
evt lidt citronskal
300 g friske jordbær skåret i skiver til pynt
lidt frisk høvlet mørk chokolade til pynt
Mascarpone, flødeost, vaniliepulver og sukrin flormelis røres forsigtigt sammen når det er godt blandet tilsættes marmeladen. Rør igen til det er godt blandet og hæld fyldet ud over den afkølede bund og glat det fint ud inden du pynter med bær og chokolade.
Men lad mig høre hvad i syntes hvis i skulle få lyst til at lave denne kage.
Både kræs for øjne og mund. Kan så meget anbefales!
SvarSlet