Sider

torsdag den 20. oktober 2011

Basis vanilie cupkage

Denne opskrift kan varieres med al slags frugt, eller chokoladestykker eller fyldes med ganache, mousse eller hvad du har lyst til...
Varianterne der er vist herunder er med fersken og jordbær.




Opskriften er til ca 12 cupkager

125 hvedemel
150 g sukker
1 1/4 tsk bagepulver
40 g smør, i stuetemperatur
1 1/4 dl sødmælk
1 æg
1/4 tsk vanilieekstrakt

1) Kom mel, sukker, bagepulver og smør i en røremaskine med en flad spartel. Pisk indtil det er godt blandet og nærmest sandet i konsistensen, og så tilsæt så halvdelen af mælken.

2) Den anden halvdel af mælken piskes sammen med ægget og vanilieekstrakten. Derefter blandes det sammen med melblandingen indtil det er jævnt.

3) Dejen fordeles i dine forme

Hvis du gerne vil have frugt i dine kager er det nu de skal være klar... i kagerne vist på billedet er der fersken i den ene og jordbær i den anden.

Hvis du vil have fersken i så tager du en dåse henkogte ferskner og skærer dem i skiver og lægger dem i bunden af dine forme og hælder dejen over.

Hvis du ønsker jordbær i dine kager så tag 24 friske eller optøede jordbær og vend dem i ganske lidt mel så du undgår at de falder til bunds sådan som mine gjorde, et lille trick lært af hende den dygtige fra chokoladesansen blog ;-)

4) kagerne puttes i den forvarmede ovn (170 grader, ikke varmluft) i 20-25 min

2 kommentarer:

  1. Hej hej.

    Har lige fundet din blog - glæder mig til at følge den og savle over dine flotte kager:-)

    Mange hilsner fra

    Anne.

    SvarSlet
  2. Velkommen til, er glad for at du kan lide det

    SvarSlet